Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR)

Op 1 juli is de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (de WBTR) in werking getreden. De wet legt besturen verplichtingen op én er zijn sancties aan gekoppeld, zoals bijvoorbeeld hoofdelijke aansprakelijkheid. Daarom is het van belang dat alle verenigingen en stichtingen hun zaken goed op orde hebben en dat aantoonbaar kunnen maken.

Het WBTR-stappenplan zou hierbij kunnen helpen.. Met dit online stappenplan krijg je snel inzicht in wát je moet doen en hóe je het moet doen, zodat het bestuur zich weer bezig kan houden met waar het goed in is, namelijk besturen.

Op de site van Apeldoorn Pakt Aan vind je alle informatie over de WBTR.

Via Youtube is er een gratis toegankelijke webinar, hier te bekijken. Daarnaast vind je op de site van Apeldoorn Pakt Aan  alle informatie over de WBTR, waaronder een duidelijk stappenplan (helaas niet gratis).

Kosten voor het WBTR-stappenplan  zijn €240,- (exclusief btw), maar verenigingen/stichtingen die ingeschreven zijn in de gemeente Apeldoorn, kunnen 50% korting krijgen door de kortingscode APELDOORNWBTR te gebruiken. Via deze link kom je direct op de pagina om gebruik te maken van deze kortingscode.

Ook is een Handboek Goed Bestuur ontwikkeld. Dit document is hieronder te downloaden en als invuldocument te gebruiken.