Cultuurvuur

Op deze pagina vind je verslagen, powerpointpresentaties en filmpjes terug van Cultuurvuur bijeenkomsten.

Cultuurvuur 15 maart 2021

Aad van der Waal heeft een aantal gedichten voorgelezen. Spitsvondig, soms maatschappijkritisch, kort, maar altijd mooi.

https://youtu.be/MqisgkdP7vA

Cultuurvuur 24 september 2020

Deze editie van Cultuurvuur stond in het teken van de samenwerking tussen de culturele basisinstellingen in Apeldoorn (CODA, Orpheus, GIGANT, orkest de Ereprijs, Njon en ACEC) en de amateurkunst.

Aan de instellingen werd gevraag in een korte pitch de organisatie te presenteren en de voornemens richting ondersteuning c.q. samenwerking met de sector amateurkunst kenbaar te maken. Daarbij een paar concrete aanbiedingen te doen aan de amateursector.

De improvisatiegroep Rechts van het Midden speelde als opwarmer, pianist Lex Sonneveld verzorgde intermezzo’s en begeleidde Rechts van het Midden.

Vanuit de gemeente hield Julie Flesseman een inleiding over de cultuur- en erfgoednota Apeldoorn 2021-2024: Apeldoorns Karakter.

Over het algemeen zijn Power Point presentaties aangeleverd, maar moet de begeleidende tekst het vooral doen. Uit het geheel is een aanbod van de culturele instellingen naar de amateurkunst gefilterd en bijgevoegd.