Tweede corona-noodsteunpakket voor Apeldoornse ondernemers

Gemeente Apeldoorn helpt ondernemers (waaronder ook zzp-ers) met een nieuwe, lokale subsidieregeling voor corona-noodsteun. Met dit nieuwe noodsteunpakket wil de gemeente Apeldoornse ondernemers, die ook nu last hebben van de landelijke coronamaatregelen, helpen de coronacrisis te overleven. Er zijn vier verschillende tegemoetkomingen. Elk met een eigen doel om ondernemers deze moeilijke periode te laten overbruggen. Er is een aparte subsidieregeling speciaal voor culturele ondernemers.

Tweede corona-noodsteunpakket
Wethouder Jeroen Joon van Economische Zaken: “Met z’n allen hoopten we dat nieuwe, beperkende maatregelen niet meer nodig zouden zijn. Helaas is de realiteit anders. Voor veel van onze ondernemers is dit weer een harde klap. Als gemeente willen wij hen dan ook zo goed mogelijk steunen tijdens deze crisis. Ik hoop dat dit steunpakket voor hen een extra steuntje in de rug biedt in deze lastige tijden.”

“Met dit steunpakket willen wij ook nadrukkelijk de zzp’ers ondersteunen die actief zijn in de culturele sector. Denk bijvoorbeeld aan muzikanten, technici en podiumbouwers. Zij zagen al het werk verdwijnen tijdens de lockdowns. Om deze mensen voor de culturele sector te behouden, willen wij ze extra steunen. Zo zorgen we ervoor dat we ook in de toekomst kunnen blijven genieten van het culturele leven in Apeldoorn”, aldus Detlev Cziesso, wethouder Cultuur & Erfgoed. Deel dit bericht dan ook gerust met zzp’ers in uw omgeving.

Aanvraag
Ondernemers kunnen vanaf 17 januari tot en met 31 januari 2022 een aanvraag indienen op www.apeldoorn.nl/voorondernemers. Het is verstandig om nu alvast te beginnen met het voorbereiden van een aanvraag. Dat is belangrijk, want alle aanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst. Via deze link is ook alle informatie te vinden.

De vier vormen van noodsteun op een rij:

Tegemoetkoming voor verlichting vaste lasten
Ondernemers kunnen gebruik maken van de ondersteuningsmaatregel om (een deel van) de vaste lasten te compenseren.

Advies op maat
Ondernemers die een ingewikkeld probleem hebben kunnen een maatwerkgesprek aanvragen. Een expert adviseert over oplossingen voor hun vraagstuk, waar andere soorten steun niet in voorzien. De gemeente organiseert en betaalt dit advies.

Digitalisering van uw onderneming
Veel ondernemers moeten door de crisis noodgedwongen digitaliseren om klanten te bereiken of bedrijfsprocessen te veranderen. Met deze ondersteuningsmaatregel kunnen zij dit doen.

Veilig open
Ondernemers kunnen een tegemoetkoming krijgen voor kosten die zij maken om een veilige omgeving te garanderen voor hun klanten en werknemers.

Meer informatie
Kijk voor alle informatie op: apeldoorn.nl/voorondernemers.

Heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar bedrijvencontactpunt@apeldoorn.nl.